29 nov 2009 (English)Can you see what a lovely weather we have? I always pick the best days to be off on =D But its going to rain for a couple of days now so I´m pretty sure I´ll get wet soon enogh.

Yesterday we got 3 more dogs, pups that are just a couple of months old. We were looking for them 2 days ago when the roadworkers found a another dog who had just got puppies that we had to find. The 3 shpherdpuppies that we couldn´t get to days ago we kept looking for yesterday. It was mainly Lisa, Gill and Monike looking for them yesterday, and after a couple of hours endurance the got all 3 of them. They are beautiful, i don´t have any pictures of them yet, but as soon as I have I´ll put them up here, and a picture of Lisa trying to catch them.

I remember Ruben from last year I was here, and should absolutley stop by Inger =D

And Malin, I hope you sell a lot of clothes =D

Here comes some pictures of Monike and her puppies


 
27 nov 2009

Idag är jag jättetrött för jag har knappt fått sova nått i natt så det bli bara ett kort inlägg.
Anledningen till att jag inte har sovit så mycket är tack vare en tik som heter monike och hennes 6 valpar som är runt 2 veckor.

Jag tar allt från början. Igår skulle vi fösöka få tag i tre shäfervalpar som springer runt här och är påväg att bli påkörda. Jag var ledig igår och stannade hemma, de hade redan tillräckligt med folk så jag behövdes inte. Men Gill kom tillbaka efter en stund och berättade att vägarbeterna hade hittat en påkörd hund som de hade gett till en som heter Monike som bor här i området. Det visade sig att denna hund hade fått valpar, och var inte skadad. Jag följde med ut för att leta efter valparna, det tog väldigt lång tid och tiken bara letade efter mat, även om vi hade gett henne en hel burk med mjukmat.
Vi var inne på privat mark och undverk därför människor om vi såg någon, vilket inte var så smart, för en av dessa visste var valparna va. vi tog med tiken ut på ytterliggare en runda för att leta efter valparna och då såg han oss och visade var han hade lagt dom. Om dte inte varit för denna snälla man så hade nog inte valparna överlevt med tanke på det tråkiga vädret som var igår. Den snälla mannen heter iaf Cleofe och därför har det även blivit namnet på den enda hanvalpan.
Mamman är helt underbar, jättemjuk och snäll. Hon har kommit och kollat till mig flera gånger i natt för att se så att allt har stått rätt till. det var verkligen jättesnällt av henne, men lite irriterande när man väl hade somnat. Var det inte mamman som väckte en så var det någon av valparna som hade klättrat över vår kuddbarriär och trillat ner på det kalla golvet.

Det är så härligt att vi har hittat dom, det enda tråkiga är att 7 st nya hundar som lär behöva mycket mat kostar en del, och pengar finns det ju verkligen inte i överflöd här. Så känner du dig lite extra snäll idag så föreslår jag att du går in på sos hemsida och donerar en liten slant, minsta lilla krona är till stor hjälp.

Detta får vara allt för idag.

Ps. Det fungerar inte att lägga över bilder från min mobil till datan för tillfället så därför får ni vänta lite med att se dessa underbara vovvar.


24 nov 2009

Exakt en månad till julafton och folk ligger fortfarande på stranden i Spanien! Så jäkla knäppt! Jag var inne i stan idag med Lisa och Mustard, det var jättetrevligt, vi åt världens godaste lasagne. Mustard var jätteduktig i stan och i bilen på vägen dit, helt klart långt över förväntan. Direkt när vi kom till cafét där vi åt så la sig Mustard under bordet och sov tills vi skulle gå där ifrån, sen gick vi längs stranden o hon gick så jäkla fint, hon ville lukta på en massa, men det är inte så konstigt, hon kom iaf direkt när man bad henne om det. När vi kom bort till mataffären där Lisa skulle handla så satt jag och Mustard utanför och väntade, helst av allt ville hon ligga och mysa i knät. Hon brydde sig inte det minsta av att det var 25 duvor 2 meter från henne eller att det körde förbi stora, ljudliga lastbilar. Hon var så jäkla duktig helt enkelt.

 

Igår va gänget och kollade på New Moon. Jag är ett stort Twilight fan och New Moon var verkligen inte någon besvikelse. Men idag är jag jäkligt trött, var inte hemma förrän halv 1-1 tror jag, så nu mer det inte så mycket mer bloggande utan sängen istället.

 

Fast först en rättelse; Lily är inte enda syskonet kvar i den dragiga valpkullen från förra året, Rover och Rosco var visst hennes bröder, dom har växt en del och ser annorlunda ut.

 

Här kommer en gammal bild på Mustard, när jag lägger in de nya bilderna får ni bilder från vårt stadsbesök.


21 nov 2009

Det är så roligt att se att det är så många som läser bloggen, även personer som inte känner mig. Jag hoppas inte ni blir besvikna bara på att jag inte skrivet något varje dag, man har ju en del annat att göra här också och så är man jäkligt trött ibland. Internet är inte alltid det snabbaste iheller, men det funkar iaf =)

Idag fick vi in 6 valpar som tony har haft hos sig, så himla söta är dom, jag döpte fyra, Gill en - speckle och Philip ska döpa tiken. Min insperation var ett visst band, ni som känner mig har nog redan gissat vilket det var, ni andra ska få 4 ledtrådar här (namnen på valparna) Mark, Gary, Howard och Jason... Kunde ni gissa?? Rätt svar är iaf TAKE THAT!! Jag vet att ni vill få in lite fler svenska namn Maria, men jag kunde bara inte hjälpa det..

Var en runda inne hos Barry innan, en dam som bor på andra sidan lägenheterna. Hon visade mig en massa fina foto av sos-hundar som har fått hem under åren. Det var foton som deras nya ägare hade skickat, det är så kul att se bevis på det man jobbar för, det lyfter verkligen ens dag. Jag ska se om jag inte kan få lite tid över någon dag för att göra ett kollage av bilderna.

svar till Angelica: Först och främst så tycker jag att du ska komma ner igen, hade varit skit kul =D Kom innan det 5 fabruari bara, för då åker jag hem. Det finns en valp kvar, Lily, det var den sötaste av dom, den bruna tiken med typ ljusbrun och vit teckning.

svar till Lisett: Jag tror att du menar Ella, jag skrev namnen i fel ordning. Men den lilla skrutten är Ella iaf, en jättasöt blandning mellan terrier och chiuaua (eller hur fasen det stavas) hon är ca 3 månader nu och styr och ställer med alla andra hundar.


Mattias och valparna

Speckle längst till vänster,sen Mark, Howard som sträcker sig efter kastrullen, Jason som står bredvid den stora bruna som heter Gary och längst till höger har vi lillflickan som inte har fått nått namn än.

19 nov 2009

Här sitter jag och äter SVENSKT godis, supergott =D Mamma och pappa passa på att ge Therese ett paket med lite saker till mig nu när hon va hemma i Sverige och hälsade på. Fick allt igår, kläder, godis, chokladkalendrar, hundgodis och julstrumpor. Sen fick jag även två böcker om Take That igår, det var som värsta julafton =D 

 

Vi blev klara jättetidigt idag, 1-2 timmar tidigare än vi brukar, så jag o Philip passa på att skriva ut nya mat- och medicinlistor, de gamla var det skrivet överallt på för att de var så ouppdaterade. Nu sitter jag i soffan och har en sovande hund på varje sida om mig, jättemysigt! Funderar även på att göra något med Edward idag på siestan.

 

Förresten det har regnat idag!!! Det har inte kommit jättemycket vatten så det är skönt, jag kan fortfarande använda skor. Dina skor passa jättebra Maria, tack! Det ska bli intressant att se om det kommer komma ett ösregn som varar några dagar eller om det bara är några skvättar som tittar förbi.

 

Jag tänkte inte skriva så mycket mer idag utan istället lägga upp lite bilder, nu när jag har fått min sladd till mobilen =) De är dock inte lika fina som de bilderna som Fredrik tog här nere, har ni inte sett dom så får ni gå in på sos hemsida och kolla på dom (www.sos-animals.se) speciellt dom på Mustard, Oscar och Tom, Underbara!

 


Zac som åkte till England hittade mina gummistövlar


Vi diskuterar hur vi ska placera boxarna i bilen som skulle köra hundarna till England.


Gill kom och visade hur allt skulle se ut.


Dexter och Naomi åkte till England


Rufus åkte också till England


När Nina, Maria och Fredrik va här så åt vi på en restaurang som hette Mariachi, precis som Emma egentligen heter (häst som jag tar hand om i sverige). Hur har hon det på nya stället josse?


Tacokväll på sos


Bay - saknad


Doggy


Heather i sin tratt


Eddie-Edward när han bodde i min lägenhet.


Peggy hittade minsta möjliga korgen att ligga i.


sasha när hon precis hade skadat benet, ser ut som om hon har varit med om en bilolycka.


Xavi och Ella leker.


snygge-Edward nere vid floden.


Vovvar vilar upp sig efter kastrationen.


Boone har bott i vår lägenhet sedan han kastrerades, precis som peggy så gillar han också att ligga trångt.

Jag har märkt att jag inte har haft så många bra bilder på gamla godingar, så jag får ge mig ut och fota dom närmaste dagarna.

Hoppas ni gillade bilderna!


15 nov 2009 (English)

I´m gonna start to answer som questions.
Sally is living with a lady here in Spain, and Sam who she was living with here at sos has been put to sleep I think.

Tom has moved to Sweden aswell and Sarah is now living with Nero, Betty, Lousie and Munch.

Surrito is still here, but he´s leaving for Sweden really soon.

I told you last time that Kinkos leismania was worse, but I forgot to tell you that he has been on a speciall treatment and now is really well.

I forgot to bring the cable to my mobil so i can´t post any new photos right now. But I´m getting it next week, then you will see some new photos of you favorite dogs =D

The vet is coming tomorrow and he is going to castrate the 9 new dogs that we have. It´s going to happen in my and Julias apartment so I´m going to do some major cleaning tonignt, wiiii =D
  There has been some major cleening of the kennels aswell. It´s been a couple of days work, but it has reallly been worth it. The only thing we have left now is the bars on the brickkennels.

I took my little guy (Edward) to the river today, he LOVED it! He is a little wimp though, afraid of every sound and he didn´t want to go too far out in the water before I did. On the way back we stayed at the stable to look at the horses, which was really scary.

This is specially for you Maria and Fredrik; Bambi is loving her time here, she is half a yard-dog, jumping in and out of the terrace all the time and following us down to the side. And everyone is mesmerized by her cuteness so she gets lots of cuddling.

Now I really need to get going with the cleaning!


(Isidor)

12 nov 2009

Min älskade Edward har flyttat. Han har bott hos mig varje dag sedan han kom hem från veterinären när han hade blivit frisk från parvon. Det har varit jättehärligt att ha honom här hos mig, speciellt på natten när han har sovit i min säng. Men nu är han tillräckligt frisk för att komma ut i en kennel igen. Vi flyttade honom till Vildas kennel igår vilket gick jättebra, men den ligger mitt emot min lägenhet och han stod och kollade in i den hela dagen igår och skällde. Han har accepterat det bättre idag, och det är ju skönt. Men för mig känns det som om jag har lämnat mitt barn på dagis, fast det tråkiga är att jag inte får hem honom igen. Men han har det ju så mycket bättre där ute där han har kompisar att leka med, Heather och Willie är ju inte så speciellt leksugna av sig.

 

Igår kom det ett jättetrevligt par från England som har donerat en del pengar. De hade med sig mat o godis till vovvarna och så ville de kolla på en hund. De har en hund hemma som de har köpt från ett räddningscenter i England och nu var de intresserade av en kompis till denna. De blev förälskade i Peter, och i morgon ska de komma och prata med Tony och Gill. Jag hoppas verkligen att de tar Peter, den lille mysfarbrorn förtjänar verkligen ett hem.

 

Idag kom det 4 nya vovvar. De kommer från samma ställe som de tre svarta och Diego som vi fick för 1-2 veckor sen. Dom är jättetrevliga hundar, men precis som de svarta och Diego så är de väldigt magra, slänger sig över maten som om de inte har ätit på en vecka och så är de inte vana vid att gå i koppel.

 

Förresten har ni sett Michael Jacksons This is it? Om inte så har ni verkligen missat något. Visst den finns ju på dvd, men det går ju verkligen inte upp mot att se den på bio. Jag har sett den två ggr här nere. I förrgår såg jag den med tjejerna här ifrån sos. Vi gick först in till La cala Hills, tog typ 30-45 min, sen blev det taxi till miramar där bion gick. Taxin kostade 24 euro för två bilar, på hemvägen fick vi betala 60 jäkla euro för två bilar, visst då åkte vi hela vägen hem, men det är liksom 5 km extra. Det ska egentligen kosta 40 euro men det va några idioter som körde oss. Vi fick iaf kvitto så Tony ska ringa till bolaget och prata med dom.

 

Detta får va allt för idag, njut av den fina bilden på Willie =D

 

Dagens spanskord: Leker - jugar


9 nov 2009

Just nu står jag och försöker steka pannkakor. Det går inte helt bra så jag tror snarare att det blir pannkaksröra, men så länge det smakar som det ska så är jag nöjd. Är ledig idag, det är därför jag har tid/ork med denna lyx.

 

Igår bad jag Erika ge medicinen på morgonen så att jag kunde gå med Sheeba gruppen, de brukar va mysiga att gå med och en trevlig start på morgonen, tyvärr så blev det helt tvärt om igår.

Nästan direkt efter att jag hade släppt Sheeba och Bernard så blev det fult ös på dom, jag trodde att de lekte, Dylan blev också helt till sig och jag kunde inte hålla honom. Då ser jag hur det är fyra hundar som springer i rad. Jag blev så jäkla rädd, dessa hundar går först för att det inte ska vara någon annan hund ute på berget, för får dom tag i den så är det inte säkert att den klara sig. Detta var grannens hund som hade slitit sig. De fick tag i den och det var ingen vacker syn, men jag skrek som om jag var besatt av djävulen och tillslut släppte dom. Jag fick ner hunden till Sos och fick kollat igenom den, helt mirakulöst så hade den inte fått en skråma. Ägarna kom och hämtade hunden senare på dagen, men idioten till ägare kände knappt igen sin hund och fick fråga sin pappa om det var rätt. Att ha hund i Sverige och att ha hund i Spanien är verkligen två skilda saker.

 

Nu är min pannkaksröra klar så nu hade jag tänkt äta.

Ha det super!

 


7 nov 2009

I´m going to write in English once a week and at that time I will answer the questions.

Först en liten rättelse; Comida betyder mat, middag är Cena, nu tror jag att det ska va rätt.

Idag trillade jag för fösta gången här på sos. Det var med Batman gruppen. Vi kom ikapp valparna och peter gruppen (de går tillsammans). Jag väntade ändå en längre stund innan jag började gå med min grupp just för att undvika detta, med det gick ju inte så bra. När jag kom runt ett hörn i slutet av rundan så såg jag grupperna framför, så jag bad dom att fortsätta gå, men så blev det lite missförstånd och valparna fick syn på mig och sprang upp mot oss. Batman var snabbt framme och gick på Bolsito, som tur var blev de andra valparna rädda då och sprang iväg. Även Jupiter och Saturn ville så klart fram och slåss, det var då jag trillade! Jag försökte att undvika det så länge som möjligt för jag hade en taggbuske bredvid mig, så klart så var jag även tvungen att trilla i den med hela högra sidan och huvudet (jag klarade mig faktiskt ifrån rivsår i huvudet) och sedan lyckades jag även sätta vänstra handen i en tistel. Haha, det måste ha sett rätt komiskt ut!

Igår fick jag även en liten mini-skada. När jag skulle dela ut medicinen till Vilda så petade antingen Noah eller Moses köttbiten hur fingrarna på mig precis när Vilda skulle ta den så hon bet mig i fingret istället. Det gjorde så satans ont och hela toppen på fingret var lila efteråt.

Ikväll blir det restaurangbesök med sos-gänget. Det blir till ett vegetariskt ställe, hoppas dom har en massa champinjoner, jag ÄLSKAR champinjoner =D

Jag har förresten glömt att nämna att vi har börjat storstäda alla kennlarna. Lyfter på allt som går att lyfta och verkligen grovstädar allt. Vi är ju så många volentärer nu (8 st) så det är bara till att passa på. Idag städa vi Denkos och Keiras kennlar, jag kan med ganska stor säkerhet säga att Keiras är och kommer att vara den skitigaste av alla.

En annan rolig sak; Ronna ska snart till England och då har hon lovat att köpa två nya Take That böcker till mig =D Jag är ett stort fan av TT för er som inte vet, och det är inte många TT saker som finns att köpa i Sverige, så jag hade tänkt utnyttja några av engelsmännen och deras vänner i England.  

Nu ska jag gå och mysa med en kennel. Tror det blir Vilda för de ha något liknande en bänk att sitta på =P

Ha det bra!


5 nov 2009

I am going to try to write today’s blogg in English since I know that you Gill is reading it, I hope that you can excuse my crappy spelling and the grammar.

We had dinner at Stans yesterday which resolves in a very quiet siesta today, right now I´m cuddling with Heather, Willie and Edward (of course) in the sofa. I´ve let Edward out of the room today ´cos he has sooooooo much energi that he can´t waste in the room in any other way than destroying it. Yesterday he ate half of my berocca-vitamine-tablets which gave him a bad diarrhoea to clean up this morning. Of course he´s sleeping in my bed during the night but at daytime he can be a pain in the ass to Heather and Willie =P He and Peggy works quite well together as well, they even played with a stick earlier.

Answers to questions:
Kinkos leismania got worse and Tony wanted one more dog as his companion, I think that is the reasons why he lives whit Tony now.
Belle is still here. We just moved her up to Sam and Toya and Sam is sooo happy for his new friend that he can play with.

I think this has to do for today because I’m pretty tired myself.

Today’s Spanish word: Dinner – comida ( I think)

Lots of hugs and kisses!


(Kinko)


3 okt 2009

Igår hände det väldigt mycket. Det började i för sig som en vanlig dag med medicinering, gående med hundar och städning av burar. Nina, Maria och Fredrik kom upp tidigt på gården och hjälpte till så att vi skulle ha fått undan så mycket som möjligt till kl 11 när vi skulle på utflykt.
   Först åkte vi till Kelly som hade tagit en hund samtidigt som vi tog 4 hundar här om dagen. Den hunden hon hade tagit var i ett riktigt dåligt skick och hon ville höra vad vi tyckte om att avliva den. Den hade kuperade öron, gick endast i cirklar och verkade inte se ordentligt. Den har antagligen använts till kamp och så har den fått någon hjärnskada plus att den har stått i en väldigt liten bur där den bara har gått runt, runt. Det var hemskt att se och den verkade inte alls må bra av det.
   Efter vi hade varit hos Kelly så åkte vi och kollade på några hundar som vi kanske ska ta. Huset där de bor nu har brunnit och de kan inte bo kvar så vi ska se om inte vi kan hjälpa till att ta några vovvar. Vi hittade tre som var jättetrevliga som vi nog ska kunna placera snabbt. Så jag tog blodprov på dom så vi får testa dom mot leischmania, vi vill ju inte att de ska stanna på hundgården hela livet.
   Efter det så åkte vi och käka och sedan åkte vi och kollade på de 4 andra hundarna som kom samtidigt som våra 4 och den som Kelly tog här om dagen. Vi skulle ta blodprov från två av dom och vaccinera alla 4. Vaccinationen gick bra men inte blodproven, hundarna var alldeles för rädda. De var jättetrevliga hundar, två var verkligen helt underbart fina med blå ögon. Men de har verkligen inte blivit bra behandlade tidigare, alla hade öroninflammation och två av de var värre än de andra, de var helt svullna i örongångarna, på den ena gick svullnaden hela vägen ut i ögat, helt sjukt. Sånt är så hemskt att se.
   Sedan åkte vi hem till Tony och kollade på valparna som ska komma om en vecka ungefär. Dom var supersöta, men det var galen skillnad mellan den största och minsta, det gick nog 5 av den minsta på den största =P Och så fick jag träffa min älskling Kinko =D
   Jag var hemma vid 9, då var det bara till att gå och lägga sig.

 Lite annat kul:
Doggie har fått Tricky som ny kompis och det funkar superbra =D
Jag har hälsat till Nina och co från dig Jeanette, nu får du hälsa till Rookie från mig =)
Xavi och Ella har kommit tillbaka från veterinären så de klarade sig från Parvon, men lilla Sanne gick inte att rädda.

 Dagens spanskord: blodprov – análisis de sangre

 Hörs snart igen!
Puss

 Här kommer en superfin bild på Rookie, han verkligen poserade inför kameran =D


Parvo mm.

Det har hänt jättemycket de senaste dagarna, tre hundar till har fått parvo, Xavi, Ella och Sanne. Xavi och Ella verkar klara sig bra, men det är värre med Sanne, vi får hålla tummarna för att hon klarar sig.
   Igår så märkte vi att Bay var mycket sämre i sin cancer, hon fick 4 anfall på 1 timme ungefär, hon har aldrig fått såna här anfall för. Tyvärr så var det inte så mycket att göra mer än att låte henne få somna in, hon mår ju bäst av det. 

Idag kom det 4 nya hundar, en stor mastiff blandning och tre mindre svarta vovvar. De var riktigt smala och två har aldrig gått i koppel, så vi har lite att jöbba med. Men alla verkar vara jättetrevliga hundar så det är kul.
   Sen i morgon så ska vi åka och kolla på några till hundar som ska hit. Deras hem har brunnit ner så vi ska ta 6 stycken hundar som är testade negativa för leishmania så får vi hoppas att vi kan ge dom ett bättre liv snabbt.

Det har varit ett väldigt kort inlägg idag, men jag lovar att det kommer mycket mer på tisdag senast.
Ha det gutt!

R.I.P. Bay

(Bay)

RSS 2.0