3 okt 2009

Igår hände det väldigt mycket. Det började i för sig som en vanlig dag med medicinering, gående med hundar och städning av burar. Nina, Maria och Fredrik kom upp tidigt på gården och hjälpte till så att vi skulle ha fått undan så mycket som möjligt till kl 11 när vi skulle på utflykt.
   Först åkte vi till Kelly som hade tagit en hund samtidigt som vi tog 4 hundar här om dagen. Den hunden hon hade tagit var i ett riktigt dåligt skick och hon ville höra vad vi tyckte om att avliva den. Den hade kuperade öron, gick endast i cirklar och verkade inte se ordentligt. Den har antagligen använts till kamp och så har den fått någon hjärnskada plus att den har stått i en väldigt liten bur där den bara har gått runt, runt. Det var hemskt att se och den verkade inte alls må bra av det.
   Efter vi hade varit hos Kelly så åkte vi och kollade på några hundar som vi kanske ska ta. Huset där de bor nu har brunnit och de kan inte bo kvar så vi ska se om inte vi kan hjälpa till att ta några vovvar. Vi hittade tre som var jättetrevliga som vi nog ska kunna placera snabbt. Så jag tog blodprov på dom så vi får testa dom mot leischmania, vi vill ju inte att de ska stanna på hundgården hela livet.
   Efter det så åkte vi och käka och sedan åkte vi och kollade på de 4 andra hundarna som kom samtidigt som våra 4 och den som Kelly tog här om dagen. Vi skulle ta blodprov från två av dom och vaccinera alla 4. Vaccinationen gick bra men inte blodproven, hundarna var alldeles för rädda. De var jättetrevliga hundar, två var verkligen helt underbart fina med blå ögon. Men de har verkligen inte blivit bra behandlade tidigare, alla hade öroninflammation och två av de var värre än de andra, de var helt svullna i örongångarna, på den ena gick svullnaden hela vägen ut i ögat, helt sjukt. Sånt är så hemskt att se.
   Sedan åkte vi hem till Tony och kollade på valparna som ska komma om en vecka ungefär. Dom var supersöta, men det var galen skillnad mellan den största och minsta, det gick nog 5 av den minsta på den största =P Och så fick jag träffa min älskling Kinko =D
   Jag var hemma vid 9, då var det bara till att gå och lägga sig.

 Lite annat kul:
Doggie har fått Tricky som ny kompis och det funkar superbra =D
Jag har hälsat till Nina och co från dig Jeanette, nu får du hälsa till Rookie från mig =)
Xavi och Ella har kommit tillbaka från veterinären så de klarade sig från Parvon, men lilla Sanne gick inte att rädda.

 Dagens spanskord: blodprov – análisis de sangre

 Hörs snart igen!
Puss

 Här kommer en superfin bild på Rookie, han verkligen poserade inför kameran =D


Kommentarer
Postat av: Emma

Vad gör älskade lilla Kinko hos Tony? Har det hänt ngt?Härligt att två av valparna klarade sig. O det var underbart att Doggie trivs med sin nya kenelkompis, e han kvar i sidokenneln?

2009-11-03 @ 22:07:27
Postat av: Jeanette

Vad bra att Doggy fick en ny kompis, även om Bay säkert alltid kommer finnas hos honom :)

Tack för att du hälsade och tack för bilden!

Rookie har funnit sig väl tillrätta här och verkar trivas som fisken i vattnet.Parvo är en hemskt sjukdom, skönt att ni klarade så många! Är Belle kvar på Sos fortf.?

2009-11-04 @ 13:15:17
URL: http://honnettan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0